Luleåbiennalen 2020:
Tiden på jorden / Time on Earth
21.11.2020~14.2.2021

Information angående COVID-19

För att i förväg planera ditt besök var god maila osa@luleabiennial.se och meddela vilken dag, vilken/vilka utställningar och vilken tid du planerar ditt besök så återkommer vi med bekräftelse på detta.

Vi vill kunna erbjuda en så säker utställningsupplevelse som möjligt och har därför begränsat antalet besökare som kan vistas i lokalerna markant:

På Luleå konsthall får max 6 besökare vistas samtidigt.
På Galleri syster i Luleå får max 3 besökare vistas samtidigt.
På Vita Duvan i Luleå får max 5 besökare vistas samtidigt.
På Havremagasinet länskonsthall i Boden får max 8 besökare vistas samtidigt.
På Välkommaskolan i Malmberget får max 8 besökare vistas samtidigt och i lokalen som hyser Hanna Ljunghs och Mattias Hållstens ljudverk endast 3 besökare.
På Silvermuseet i Arjeplog får max 20 besökare vistas samtidigt.

Norrbottens museum håller stängt för besökare till och med den 8 december, med eventuell förlängning.

Luleåbiennalen 2020 följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och utvecklingen kring Covid-19. Vi uppmanar därför alla våra besökare att hålla ordentligt avstånd från andra, god handhygien, och att stanna hemma om ni känner er det minsta sjuka. Det finns handsprit tillgängligt i utställningarna. Vi desinficerar ytor och utställningslokalerna städas noggrant kontinuerligt. Vi uppmanar dessutom er som tänkt resa till våra utställningar från annan ort än Norrbotten att vänta med detta tills vidare. Utställningarna pågår till och med 14 februari 2021. Vi reserverar oss inför att restriktionerna kan komma att ändras och återkommer då med uppdaterad information.

Tack för er förståelse, ta hand om er!

Lulu är hur Luleå benämndes i skrift första gången 1327, ett namn med samiskt ursprung som kan uttydas ”östligt vatten”. Det har fått ge namnet till Luleåbiennalens journal vars första nummer gavs ut i samband med Luleåbiennalen 2018. Under årets biennal ges läsarna genom fyra nummer olika ingångar till biennalens tematik kring realismens giltighet idag. Lulu-journalen görs av biennalens konstnärliga ledare och inbjudna gästredaktörer. Tidningen publiceras här och går att ladda ner för utskrift. Formgivning: Aron Kullander-Östling & Stina Löfgren.

ISSN: 2003~1254

Radio 65.22 är ett tvärsnitt av biennalens tema och innehåll som förstärker och tillgängliggör skrivna texter, gestaltade situationer och konstnärliga röster. Radio 65.22 möjliggör också för dig som inte kan uppleva Luleåbiennalen på plats i Norrbotten att ta del av valda delar av årets aktiviteter. Vi vill skriva in oss i en experimentell och utforskande radiotradition där själva mediet blir en plattform för vår idé om radio och dess förmåga att skildra och avspegla vår omvärld. Radio 65.22 får till uppgift att på ytterligare sätt berätta om verkligheten, som kanske inte är möjligt genom bilden eller texten.

Under Brottstycken: Tiden på jorden presenteras radioprogram och ljudverk i olika genrer och former som på ett eller annat sätt är ett utsnitt ur årets biennal. Platsens ande är ett turnerande litteratursamtal om språk och plats. Under ledning av kulturjournalisten och författaren Kerstin Wixe söker vi upp platser som varit avgörande för en författares berättelser eller bär berättelsens historia. Vävda sånger är en fördjupande serie radioprogram som accentuerar sången, röstens och berättandets roll i skapandet av nya världsbilder och -ordningar.

Lyssna, begrunda, njut!